Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:00

Σοκολατένια κουμ κουάτ (βίντεο)

Τρώγεται νωπό, αλλά κυρίως γίνεται γλυκό, μαρμελάδα, ζελέ. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος και αντέχει περισσότερο από όλα τα εσπεριδοειδή.
Από τη Γωγώ Δελογιάννη
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 14:29

Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Με εύκολα, αναλυτικά βήματα και μυστικά "κόλπα" που θα κάνουν έμπειρο από την πρώτη στιγμή και τον πιο αρχάριο της κουζίνας!
Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται να υπάρξει… Είναι συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας, με τις βόλτες στις διακοπές, με τις βόλτες στις μισοάδειες πόλεις, με μαμαδίστικες συνταγές,…
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 10:46

Το vintage καλοκαιρινό γλυκό της μαμάς

Είναι νόστιμο, δροσερό, και πολύ εύκολο να το φτιάξει κανείς.
Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 13:10

Μπατζίνα με βλίτα και φέτα (βίντεο)

Από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 19:58

Βακαλάος τηγανιτός με σκορδαλιά

Την ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τρώμε ΒΑΚΑΛΑΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ με ΣΥΝΤΑΓΗ του ΜΑΛΑΜΑ
Είναι η μόνη μελιτζάνα που έχει γλυκιά γεύση.
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ιδανικό για να το συνοδεύσουμε με παγωμένο ουζάκι ή τσίπουρο!
Τα φιστίκια Αίγινας, είναι πολύ αγαπητά λόγω της ωραίας γεύσης τους. Εκτός όμως από νόστιμα, είναι και πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Με έντονη γεύση πορτοκαλιού, οι κρέπες αυτές είναι εντυπωσιακές και γευστικές.
Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μας χαρίζουν – μεταξύ άλλων– μελιτζάνες και ζαρζαβατικά γενικότερα σε αφθονία, και σε εξαιρετική ποιότητα αφού είναι στην εποχή τους. Μικρά θαύματα μπορούμε να κάνουμε!…
"Ελάτε να μαγερέψουμε... όπως μια φορά κι έναν καιρό" του Γιώργου Γεωργακά
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 11:30

Τάρτα μπισκότου Banoffee (βίντεο)

Από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Κλείνονται σε βαζάκια και αποθηκεύονται για να μας συντροφεύουν γευστικά τους χειμερινούς μήνες.
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 12:44

Γαριδομακαρονάδα ονειρική

Δημιουργήστε μια απολαυστική γαριδομακαρονάδα για να ευχαριστήσετε την οικογένεια σας, αλλά και τους φίλους σας.
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 10:46

Cucina Povera, η σοφή μεσογειακή κουζίνα

Η τροφή ήταν κάποτε απόλυτα συνδεδεµένη µε τις εποχές του χρόνου, τη γη και τον ήλιο. Η κουζίνα κάποτε ήταν γεµάτη αυθεντικές, δυνατές γεύσεις: δηµιουργικά λιτή η καθηµερινή, ευφάνταστη η…
Ταιριάζει σε ντάκο και σχεδόν σε όλες τις σαλάτες.
Μισό ιταλικό μισό ελληνικό στην έμπνευσή του, δίνει μια άλλη διάσταση στον χαλβά του μπακάλη, που τελικά με την έντονη ταχινένια γεύση του, πρωταγωνιστεί στον ουρανίσκο.
Τίποτα δεν είναι καλύτερο από αυτή τη θεσπέσια γιορτή γεύσης.