Για όλες τις ώρες και στιγμές!
Τρώγονται ωμά και πάντοτε ζωντανά, με ελάχιστο λεμόνι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αν θέλετε, και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα απολαύσετε (η αντίδρασή τους στο λεμόνι είναι ένας…
Πριν ακόμα πάρουν τα κάρβουνα φωτιά προετοιμάστε τις μαρινάδες και φυσικά... τσικνίστε το άφοβα!
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 15:20

Τι φαΐ έχουμε; - Σπανακόρυζο

Νηστίσιμο πιάτο που μαγειρεύεται τόσο με φρέσκο σπανάκι, όσο και με κατεψυγμένο.
Εύκολη λύση για κάθε στιγμή και αγαπημένη όλων. Το μόνο που πρέπει να φτιάξεις είναι το ζυμάρι.
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 13:10

Μπακαλιάρος τηγανιτός με σάλτσα

Το σημαντικό είναι να μη μαζεύει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, να έχει τραγανή κρούστα, να μην καίγεται και να παραμένει νόστιμο και ζουμερό το εσωτερικό του.
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 13:22

Κόκκορας κοκκινιστός, με χυλοπίτες

Ένα πιάτο χορταστικό και προπάντων πεντανόστιμο!
Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συνοδευτικών στην Εύβοια και θυμίζει, κατά κάποιο τρόπο, φάκελο διπλωμένο με το χέρι.
Εννοείται ότι μπορούμε να ψήσουμε τη γαλοπούλα χωρίς να τη γεμίσουμε αλλά τα υλικά της γέμισης είναι που θα την απογειώσουν γευστικά..
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 08:59

Συνταγή για κουραμπιέδες

Aκούς τη λέξη Χριστούγεννα και σου έρχονται αυτόματα στο νου σε περίοπτη θέση γύρω από στολισμένα τραπέζια μαζί με άλλα γλυκά.
Οι τηγανίδες ή λαλάγγια είναι παραδοσιακό έδεσμα που παρασκευάζεται εθιμικά την παραμονή των Χριστουγέννων και των Φώτων.
Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 09:02

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Ψητά, βραστά, σε φαγητό ως γέμιση ή ο επίλογος ενός γεύματος ως γλυκό του κουταλιού. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα ζεστά ροφήματά μας και να γλυκάνει τα χειμωνιάτικα απογεύματα!
Ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, που μπορεί να γίνει κίτρινο ή κόκκινο, ανάλογα πως μας αρέσει. Οπως και αν το φας, το στόμα σου θα πλημμυρίσει με τη μοναδική μυρωδιά…
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά που έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε σχεδόν όλο το χρόνο είτε με μαρουλόφυλλα, αμπελόφυλλα, σέσκουλα, λάπαθα.
Χοντρό μακαρόνι, παχιά στρώση μπεσαμέλ, μπόλικο μοσχοκάρυδο, κατακόκκινος κιμάς με κανέλα γαρύφαλλο, τυρί τριμμένο και το πρώτο κομμάτι το τρως καυτό.
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:19

Μουσταλευριά, με μόνο δύο βασικά υλικά!

To λέει και το όνομά της, μούστος και αλεύρι. Προσφέρεται με κανέλα και τριμμένο καρύδι ή σκέτη.
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 20:32

Φανουρόπιτα αφράτη και αρωματική!

Η παράδοση θέλει να έχει μονό αριθμό υλικών. Η φανουρόπιτα δεν περιέχει αυγά και τα βασικά υλικά είναι το λάδι, το αλεύρι και ο χυμός πορτοκαλιού.
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 17:46

Πανακότα με μπισκότα σαβαγιάρ και ζελέ

Aπό τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, γευστικό, καλοκαιρινό χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μίξερ, χωρίς ψήσιμο...
Το ούζο παίζει το δικό του ρόλο... χαρίζει δυνατή γεύση και φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας.
Ξεχειλίζουν λιωμένη παρμεζάνα -παραγεμισμένες με μπεσαμέλ- ενώ μια φέτα μπέικον δίνει ένα υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα και η γλύκα τους είναι μοναδική. Σερβίρονται για να ανοίξουν την όρεξη για τα κυρίως.…